FAQ

fb-jufmetkinderen

Wat kunnen scholen met dit boek?
Juffen en meesters kunnen de inhoud samen met de kinderen bekijken, lezen en bespreken. Of aan de slag met de opdrachten in het boek: aardappelportretten maken bijvoorbeeld, of berekenen hoeveel graankorrels er in een boterham gaan. Ook op de site staan lestips.


Hoeveel kost het om aan deze actie deel te nemen?
Een boek weggeven kan al vanaf 24,75 euro, inclusief verzending. Geef je in 1 keer minimaal 10 boeken weg, dan krijg je korting. Die kan oplopen tot 20 procent, afhankelijk van het aantal. Neem in dat geval contact met ons op.


Wanneer wordt het boek op school bezorgd?
Wij zorgen ervoor dat de boeken binnen 3 weken nadat je besteld hebt op school bezorgd worden.


Hoeveel boeken moet ik minimaal bestellen?
Dat mag je helemaal zelf weten. Vanaf 1 exemplaar kun je meedoen aan de actie. Voor een school is het wel het leukst om minstens twee boeken te krijgen: voor de middenbouw en voor de bovenbouw.


Ik wil in 1 keer 30 boeken weggeven. Kan dat?
Jazeker! Bestel je in 1 keer 30 boeken, dan krijg je 10 procent korting. Die kan oplopen tot 20 procent bij grotere aantallen.
Je kunt zelf aangeven aan welke scholen je de boeken cadeau wilt doen – bijvoorbeeld alle scholen in je gemeente – maar we kunnen je ook helpen bij de selectie.
De namen van de donateurs en de begunstigde scholen komen online. Geef je meer dan 30 boeken weg, dan krijg je van ons een gratis persbericht om te verspreiden in je netwerk. Daarmee kun je publiciteit genereren voor jouw organisatie en jullie maatschappelijke betrokkenheid laten zien. Bij een afname van meer dan 400 boeken is ook een eigen voorwoord bespreekbaar. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.


Waar kun je een boek bestellen voor een school?
Dat kan in onze webwinkel, die speciaal voor deze actie is gemaakt.


Wat gebeurt er als ik een bestelling voor een school heb geplaatst?
Dan nemen wij via e-mail contact op met de school van jouw keuze om zeker te weten dat het boek goed terechtkomt. In deze e-mail laten we, indien gewenst, ook weten van wie de school het boek cadeau krijgt. Daarna wordt het boek opgestuurd. Als je zelf geen school kiest en de keus aan ons laat, selecteren wij een school die zichzelf heeft aangemeld.


Wat levert het me op als ik meedoe aan de actie?
Jouw naam als donateur komt op de website. Donateurs die in 1 keer meer dan 30 boeken weggeven, krijgen van ons een gratis persbericht. Zo kun je publiciteit genereren over jouw bijdrage aan onze actie en je maatschappelijke betrokkenheid laten zien. Bij een afname van 400 boeken of meer, kun je ook een eigen voorwoord, sleeve of sticker krijgen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Ik wil wél een boek weggeven maar liever anoniem blijven. Kan dat ook?
Ja hoor, tijdens het bestelproces in de webshop kun je dat aangeven.


Hoe kan onze school meedoen aan de actie?
Wil je Ons mooie voedselboek voor jouw school ontvangen? Meld je dan aan door een mail te sturen. Je kunt ouders en bedrijven of organisaties attenderen op deze actie. Misschien willen zij de actie steunen en kopen ze een boek voor jouw school.