Recensies

Ons mooie voedselboek is een goede aanvulling in de klas blijkt uit verschillende recensies in de media:

“In de klassensituatie kunnen leerlingen zich met dit boek verder verdiepen in vraagstukken als milieu, gezondheidsaspecten, en energieopwekking voor kassenteelt. En het kan bij kooklessen gebruikt worden om de recepten uit te proberen. Al met al is ‘Ons mooie voedselboek’ een prettig leesbaar, interessant boek met mooie overzichtelijke afbeeldingen en rustige bladspiegel, voor kinderen van 10-12 jaar.”
Lees de recensie in het Rotterdams Onderwijsmagazine


“En ook op alle andere scholen kan het boek goed ingezet worden, bijvoorbeeld bij een thema over voeding, zowel in de onder- als de bovenbouw. En buiten de thema’s vormt het een mooie aanvulling op de materialen van het schoolontbijt en zou je het bij een les over kringlopen in de natuur in kunnen zetten om de voedselkringloop te illustreren. Ook wanneer je aandacht wil besteden aan fairtrade voedsel, kan het boek goed gebruikt worden. Want, hoe worden bananen eigenlijk geproduceerd? En waarom kost de ene banaan meer dan de andere? Het geeft achtergrond informatie om kinderen (en misschien ook hun leraren en ouders) bewuste keuzes te laten maken in de supermarkt.”
Lees de lestips van Lisa op lessenvanlisa.nl


“De makers hebben een aantal onderwerpen gekozen die voor alle kinderen wel bekend zijn en deze nader uitgediept op een manier die kinderen zeker zal aanspreken. Een leuke vondst is de aanwezigheid van Pepijn en zijn hond Pepper, die van begin tot het eind van het boek opduiken, als in een zoekplaatje.”
Lees de hele recensie van Anne op educatheek.nl


“Karakteristieke tekeningen in kleur en gemengde techniek over een dubbele pagina beelden op heldere wijze de groei, oogst en het vervoer van aardbeien, graan, bananen, aardappels en boerenkool uit. Korte, duidelijke teksten in kleine druk staan her en der in de afbeeldingen. Het commentaar van dieren in quasihandschriftletters zorgt voor een vrolijke noot. Het boek staat vol interessante weetjes: van aardbeienteelt tot jam, van graan tot volkorenbrood, van koeien tot yoghurt en meer. Ook de leuke opdrachten, mopjes, recepten, quizzen en doordenkers zullen de lezers aanspreken. (…) Levendig en leerzaam boek.”
Lees de beschrijving op: boekenopschool.nl


In de video die Jitske maakte gaat Lisette de Jong, een van de schrijvers, met kinderen van de BSO in Soest boerenkoolpannenkoekjes maken. Maar eerst even langs de bioboer van Het Derde Erf voor boerenkool.
Bekijk het filmpje van slowfoodies.


“Ik heb het gekocht voor op de bso omdat we het belangrijk vinden kinderen iets meer bij te brengen m.b.t. voedsel dan alleen maar dat je het kunt eten. Het boek ziet er prachtig uit met talloze weetjes, kleine grapjes of een kort vraagje. Mooie layout op dik papier. Erg gebruiksvriendelijk.”
Lees meer recensies op bol.com


“En mooi, dat is het; duidelijke tekst maar vooral prachtige illustraties van Jenny Lindhout maken van dit boek een ontdekkingstocht door de wereld van voeding en duurzaamheid. Ontzettend veel weetjes maar ook quizzen en recepten zorgen ervoor dat je uren plezier hebt aan dit boek.”
Lees de recensie op gezondmetfemke.nl


“In dit informatieve boek voor kinderen vanaf acht jaar wordt de herkomst van allerlei voedsel op een kindvriendelijke manier uitgelegd, met doordenkers over zowel makkelijke als wat meer maatschappijkritische onderwerpen.”
Lees de recensie op biologieplusschool


“Het is een boek dat je elke keer weer kunt pakken. Ik las hem samen met mijn dochters (6 en 7 jaar), ze vinden het een erg leuk boek, vooral door de illustraties kun je dingen duidelijk aan ze uitleggen. Oudere kinderen kunnen het natuurlijk zelf lezen, er staan zeker voor oudere kinderen ook erg interessante dingen in.”
Lees de recensie op kinderboekenzijnleuk.blogspot.nl


“Wat een prachtig boek! Het boek maakte al indruk op mij door zijn grootte en kleurrijke voorkant. Ook van binnen ziet er schitterend uit. De teksten zijn duidelijk geschreven en sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Tevens bevat het boek illustraties die passen bij de verhaaltjes en regelmatig ook de tekst ondersteunen. Aanrader voor thuis en in de klas!”
Lees de recensie op susanspekschoor.nl


“Wat is dit een ontzettend goed boek! Mooie prenten, prachtige vormgeving, duidelijke informatie en leuke opdrachten om zelf te doen, quizzen, mopjes en nog veel meer. (…) Zodra je dit boek doorbladert, zul je al vrijwel direct beginnen met lezen. Dit boek is meer dan compleet.”
Lees de recensie op nicetips4kids.nl